Cum sa gasesti cel mai potrivit GPS pentru masina ta?

Cu atat de multe tipuri de GPS-uri prezente pe piata in acest moment este foarte dificil sa faci alegerea potrivita pentru tine si masina ta. Foarte multe optiuni nu sunt tot timpul un lucru foarte usor de administrat. Curand, dupa ce veti arunca o privire asupra acestui raport, veti putea avea de departe idee mai buna despre cum ar trebui sa alegeti cel mai bun GPS care sa se potriveasca cerintelor personale.

Cateva concepte simple care trebuie luate in calcul inainte de achizitie vor seta marja de cost, si deasemenea alegerea functiilor care doriti sa le aiba GPS-ul. Iar pentru a fi capabil sa alegi un GPS bun trebuie sa ai posibilitatea de a-i examina caracteristice specifice stilului.

Daca doresti un ghidaj usor pe traseu, sau daca doresti sa fii condus catre un loc pentru a lua masa si deasemenea catre locurile istorice din tr-un oras, aproape toate GPS-urile basic pot sa faca aceste lucruri. Iara aceste tipuri de GPS-uri pot fi gasite la preturi plecand de la aproximativ 250 lei, cu un ecran de 3,5 “, insa fara harta preinstalata si pot creste pana la 800-900 lei in functie de brand, design, diagonala si harta instalata.

Smailo HD 5.0

Smailo HD 5.0

Diagonalele disponibile cel mai des intalnite in momentul de fata pe piata sunt de 3,5″, 4,3″, 5″ sau 7″. Cele de 7″ avand o dimensiune destul de considerabile sunt mai potrivite pentru masinile mai mari sau chiar pentru camioane, autobuze.

Mio Moov S760 gps cu digonala de 7"

Mio Moov S760

Hartile instalate pot fi realizate de catre producatori precum Mireo (gps-uri Smailo), iGo dar sunt si producatori de dispozitive GPs care isi realizeaza singuri hartile precum: Garmin, Tom Tom (cu precizarea ca Tom Tom nu are harti pentru Romania). Variantele de harti disponibile pe aparate pot fi Europa de est, Europa de Vest, Romania sau toata Europa. Atentie insa la cei care va pecizeaza faptul ca aparatul contine de exemplu: harta Romaniei si principalele artere din Europa, aceste principale artere nu sunt nici pe departe ceea ce aveti cu adevarat nevoie.

Deasemene mai trebuie sa luam in considerare si gradul de actualizarea ale hartilor instalate pe GPS deoarece foarte multe dispozitive au inca harti din 2009 insa gasiti si GPS-uri cu harti actualizate in 2010, insa este de precizat faptul ca este imposibil ca producatorii de harti sa tina pasul cu schimbarile care apar in ceea ce priveste sensurile unice, limitarile de acces pe anumite perioade iar cele care nu sunt special destinate camioanelor nu va vor preciza limitarile de gabarit sau inaltime.

Modelele de GPS de top pot ajunge la costuri de peste 1600 RON. Cele mai performante au disponibile comanda vocala, capacitatea de a livra informatii din trafic in timp real, conectivitate prin Bluetooth, acces la internet.

Deasemenea trebuie luate in considerare si performantele hardware ale GPS-ului iar acestea constau in: frecventa procesorului care poate fi cuprinsa intre 200 si 500 Mhz (cu cat aceasta este mai mare cu atat aplicatia va functiona mai repede, de ex daca doresti sa vizualizezi o imagine un procesor cu frecventa de 500 Mhz o va incarca de doua ori mai repede decat unul de 250 Mhz), memoria ROM este capacitatea de stocare a informatiei (cu cat este mai mare cu atat puteti incarca pe aparat mai multe harti, imagini, filme, muzica) insa majoritatea aparatelor au slot-uri pentru memorie externa (card SD/micro SD) cu ajutorul carora memoria poate fi extinsa, memoria RAM (cu cat e mai mare cu atat aplicatiile functioneaza mai bine), rezolutie display/ecran (cu cat e mai mare cu atat imaginile se vor vedea mai clar), capacitate baterie (cu cat este mai mare cu atat autonomia bateriei va fi mai mare).

Atentie la faptul ca majoritatea GPS-urilor au nevoie de un incarcator de masina, durata medie de autonomie a bateriei fiind de 3 ore insa la cele cu ecrane mai mari autonomia bateriei poate fi doar de 10 minute.

Odata ce ai reusit sa determini performantele pe care doresti sa le aiba GPS-ul tau si suma pe care sti dispus sa o platesti pentru el va trebui sa te hotarasti asupra modelului iar unele magazine online iti pun la dispozitie un comparator de produse, unde poti sa alegi doua sau mai multe produse pe care poti sa le compari in functie de atributele fiecarui GPS.

O alta unealta care va folosi foarte mult in alegerea GPS-ului potrivit este comentariul clientului, dar trebuie luat in considerare faptul ca foarte multe sunt subiective, insa te pot ajuta foarte mult.

Etichete: , ,

Lasa un raspuns
Comment Spam Protection by WP-SpamFree